Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Zeolit - Revolucionarna učinkovina za razstrupljanje telesa

Zeolit - Revolucionarna učinkovina za razstrupljanje telesa

Zeolit je naravni mineral, ki ga najdemo v vulkanskih kamninah in sedimentih po vsem svetu.

Ime "zeolit" izhaja iz grškega jezika, ki pomeni "vodena kamenina", saj je bil zeolit prvotno odkrit v vulkanskih kamninah na otoku Zeos v Egejskem morju.

Zeolit je kristalinični aluminosilikat, ki vsebuje mikropore in mesopore, kamor se vežejo različni ioni, kot so natrij, kalij, kalcij, magnezij in železo. Njegova struktura mu omogoča, da selektivno veže težke kovine, toksine in druge škodljive snovi iz okolja.

Zeolit se že stoletja uporablja v različnih industrijskih procesih, kot so čiščenje vode, proizvodnja gnojil, adsorbent v katalizatorjih in še več. V zadnjih desetletjih pa se zeolit vse bolj uveljavlja tudi v medicini kot naravna metoda za razstrupljanje telesa.

Zeolit - Revolucionarna učinkovina za razstrupljanje telesa

Kako deluje zeolit?

Zeolit ima edinstveno sposobnost, da selektivno veže težke kovine in druge škodljive snovi v telesu. To doseže s svojo kristalno strukturo, ki vsebuje mikropore in mesopore, v katerih se lahko nahajajo ioni. Te pore so tako majhne, da lahko vežejo samo kationske ione, kot so natrij, kalij, kalcij, magnezij in železo.

Ko zeolit vstopi v telo, se veže na škodljive kovine in druge toksične snovi, ki krožijo po krvi, in jih nato odstrani iz telesa. Zeolit ima lastnost, da se lahko veže na amonijak in druge dušikove spojine, ki nastajajo med presnovo in lahko povzročijo škodljive učinke na telo.

V primerjavi z drugimi metodami za razstrupljanje, kot so čiščenje jeter ali črevesja, zeolit deluje bolj selektivno in ne poškoduje zdravih celic v telesu. Poleg tega ima zeolit tudi antioksidativne lastnosti, saj lahko veže proste radikale, ki lahko povzročijo oksidativni stres in poškodbe celic.

Kako se zeolit uporablja v medicini?

Uporaba zeolita ima številne prednosti za zdravje in dobro počutje. Glavne prednosti uporabe zeolita vključujejo:

✔ Razstrupljanje telesa: Zeolit ima sposobnost, da veže težke kovine in druge toksične snovi v telesu ter jih odstrani. To lahko pomaga izboljšati delovanje organov, kot so jetra, ledvice in črevesje, ter izboljša splošno počutje.

✔ Izboljšanje imunskega sistema: Zeolit pomaga izboljšati delovanje imunskega sistema in zmanjšati tveganje za bolezni in okužbe.

✔ Zmanjšanje vnetja: Zeolit ima protivnetne lastnosti in lahko pomaga zmanjšati vnetje v telesu. To lahko pomaga pri zdravljenju različnih kroničnih stanj, kot so artritis, astma in alergije.

✔ Izboljšanje prebave: Zeolit lahko pomaga izboljšati prebavo in zmanjšati težave, kot so napihnjenost, zaprtje in driska.

✔ Izboljšanje kakovosti spanja: Zeolit lahko pomaga izboljšati kakovost spanja in zmanjšati težave s spanjem kot so nespečnost in apneja.

✔ Podpora pri zdravljenju raka: Zeolit ima sposobnost zaviranja rasti rakavih celic in lahko pomaga izboljšati učinkovitost zdravljenja raka.

✔ Izboljšanje energije in razpoloženja: Zeolit lahko pomaga izboljšati raven energije in razpoloženja ter zmanjšati stres.

✔ Podpora pri izgubi teže: Zeolit lahko pomaga pri izgubi teže, saj zmanjša lakoto in zmanjša vnos kalorij.

✔ Izboljšanje zdravja kože: Zeolit lahko pomaga izboljšati zdravje kože in zmanjšati težave, kot so akne, ekcemi in psoriaza.

✔ Zaščita pred sevanjem: Zeolit lahko pomaga zaščititi telo pred sevanjem in zmanjšati škodljive učinke sevanja.

Zeolit ima sposobnost, da veže težke kovine in druge toksične snovi v telesu ter jih odstrani. To lahko pomaga izboljšati delovanje organov, kot so jetra, ledvice in črevesje, ter izboljša splošno počutje.

Kako uporabljati zeolit?

Zeolit se lahko uporablja v obliki prahu, kapsul ali tekočine. Priporočljivo je, da se zeolit jemlje na prazen želodec, vsaj eno uro pred obrokom ali dve uri po obroku. Priporočljivo je tudi, da se zeolit jemlje skupaj z veliko vode, da se izboljša njegova učinkovitost in prepreči dehidracija. Odmerjanje zeolita je odvisno od posameznika in cilja uporabe. Priporočljivo je, da se začne z manjšim odmerkom, ki se postopoma povečuje, dokler se ne doseže želeni učinek. Priporočljivo je, da se ne prekorači priporočenega odmerka. Pri uporabi zeolita je pomembno, da se upoštevajo določena navodila. Zeolit se ne sme uporabljati pri nosečnicah ali doječih materah, saj njegova varnost v teh primerih ni bila dokazana. Prav tako se ne sme uporabljati pri ljudeh, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi, saj lahko zeolit zmanjša njihovo učinkovitost. Če ima oseba zdravstvene težave ali jemlje zdravila, je pred uporabo zeolita priporočljivo, da se posvetuje z zdravnikom.

Kje kupiti zeolit?

Zeolit je mogoče kupiti v trgovinah z zdravo prehrano, na spletu in v specializiranih trgovinah. Pri nakupu zeolita je pomembno, da se izbere kakovosten izdelek od zaupanja vrednega proizvajalca ali prodajalca. Pri izbiri zeolita je priporočljivo preveriti, ali izdelek izpolnjuje ustrezne standarde kakovosti in ali je bil klinično preizkušen. Pomembno je tudi preveriti, ali je zeolit pridobljen iz naravnih virov in ali je izdelek brez primesi ali dodatkov, ki bi lahko zmanjšali njegovo učinkovitost. Pri nakupu zeolita v obliki prahu ali kapsul je priporočljivo preveriti tudi, ali so priložena navodila za uporabo in priporočeni odmerki. Pri izbiri zeolita je smiselno prebrati tudi ocene strank in mnenja drugih uporabnikov, da bi pridobili boljše razumevanje o izdelku. 

Klinično testiran zeolitni prah Detox Pulver

12-dnevni tretma s klinično testiranim medicinskim praškom za razstrupljanje telesa Detox Pulver je zasnovan za razbremenitev in razstrupljanje vitalnih organov, izboljšanje krvne slike, telesne zmogljivosti ter izgubo telesne teže. Nekatere težke kovine so potrebne za normalno delovanje telesa, medtem ko so druge strupene in lahko obremenjujejo organe. Tretma z medicinskim praškom Detox pomaga zmanjšati obremenjenost telesa s težkimi kovinami.

Detox prašek vsebuje 100-odstotno mikronizirani zeolit klinoptilolit, naravni mineral, ki zmanjšuje raven težkih kovin, kot so svinec, kadmij in živo srebro v telesu. S tem razbremeni jetra, ledvice, trebušno slinavko, kožo in druge organe ter izboljša krvno sliko in telesno zmogljivost.

Detox prašek 90 g - Medicinski pripomoček za razstrupljanje

Tretma je namenjen posameznikom s številnimi zdravstvenimi težavami, kot so poslabšana krvna slika, težave s prebavnim sistemom, moteno delovanje ledvic, glivične bolezni, sladkorna bolezen, težave z delovanjem endokrinih žlez, rane in opekline, parodontalna bolezen, revmatične bolezni, kožne bolezni, onkološke bolezni, težave s srčno-žilnim sistemom, slabša telesna zmogljivost ter nevropsihološke bolezni.

Aktivne učinkovine v prašku Detox, skupaj z antioksidanti, vitamini in minerali, prispevajo k boljšemu delovanju telesa. Zeolit klinoptilolit je mineral z izjemno veliko notranjo površino, ki lahko absorbira snovi, predvsem molekule težkih kovin. Zeolit aktivno čisti in razstruplja telo ter zmanjšuje obremenjenost s težkimi kovinami.

Zaključek

Zeolit je naravna učinkovina, ki se uporablja za razstrupljanje telesa. Njegova sposobnost selektivne vezave težkih kovin, toksinov in drugih škodljivih snovi iz telesa ga uvršča med pomembne snovi za razstrupljanje telesa.

Poleg razstrupljanja ima zeolit tudi druge koristne učinke, kot so izboljšanje delovanja imunskega sistema, zmanjšanje vnetja, podpora pri zdravljenju raka, izboljšanje prebave, izguba teže, izboljšanje zdravja kože in zaščita pred sevanjem.

V prejšnji objavi na blogu lahko izveste več o vzrokih in zdravljenju perioralnega dermatitisa.

Avtor prispevka je asist. Matej Žnidarič, dr. med.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Lucovital® Obesimed® Bloc (30 kapsul)
€32,10
€32,10
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
Lucovital® - Pisalo za glivice na nohtih 4 mL
€28,10
€28,10
18

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov