Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Učinkoviti metodi za lajšanje uhajanja urina

Učinkoviti metodi za lajšanje uhajanja urina

Uhajanje urina pri ženskah je pogosta težava, ki lahko pomembno vpliva na kakovost življenja.

Ta prispevek se osredotoča na načine preprečevanja in lajšanja simptomov uhajanja urina, posebej z vadbo mišic medeničnega dna in uporabo dveh klinično testiranih medicinskih pripomočkov.

Vadba mišic medeničnega dna

Mišice medeničnega dna igrajo ključno vlogo pri podpori organov v medenici, vključno z mehurjem, ter pomagajo pri nadzoru uriniranja. Redna vadba teh mišic lahko pomaga preprečevati oziroma zmanjšati uhajanje urina. Vaje za krepitev mišic medeničnega dna vključujejo Keglove vaje, ki jih lahko izvajate kjerkoli in kadarkoli. Redno izvajanje teh vaj lahko okrepi mišice, ki podpirajo mehur in izboljša nadzor nad uriniranjem.

Medicinski pripomočki za lajšanje simptomov uhajanja urina

Vaginalno mazilo Bioapigyn®: Bioapigyn® je klinično testirano mazilo, ki je namenjeno lajšanju simptomov stresne, urgentne in mešane urinske inkontinence. Učinkovito je pri ženskah, starejših od 18 let, in je še posebej primerno za ženske v menopavzi. Mazilo pomaga pri krčenju in sproščanju gladkih mišic medeničnega dna, kar vodi v njihovo učvrstitev in zmanjšanje simptomov inkontinence​. Klinične raziskave kažejo, da 28-dnevna uporaba Bioapigyn® mazila olajša simptome inkontinence pri večini uporabnic​. Navodila za uporabo mazila vključujejo aplikacijo 2,5 ml mazila v nožnico pred spanjem in njegovo redno uporabo.

vaginalno mazilo proti uhajanju urina bioapigyn

Trenažer Hydas® za krepitev mišic medeničnega dna: Trenažer Hydas® je namenjen krepitvi mišic medeničnega dna, kar omogoča boljši nadzor nad uhajanjem urina. Redna uporaba trenažerja zmanjšuje pogostost uhajanja urina in preprečuje zdrs maternice, hkrati pa izboljša spolno doživljanje. Trenažer se namesti med stegna in se stisne proti uporu, kar ojača mišice medeničnega dna​. Priporočajo postopno začetje z vadbo in postopno povečanje intenzivnosti vaj​. Za boljše rezultate se priporoča sočasna uporaba z vaginalnim mazilom Bioapigyn®​.

Prednosti uporabe trenažerja Hydas®

Ali lahko odpravimo uhajanje urina?

Uhajanje urina ni neizogibno in obstajajo učinkovite metode za njegovo preprečevanje in lajšanje. Redna vadba mišic medeničnega dna in uporaba klinično preizkušenih medicinskih pripomočkov, kot sta vaginalno mazilo Bioapigyn® in trenažer Hydas®, lahko pomembno izboljšata simptome in kakovost življenja prizadetih bolnic. Pomembno je, da se pri težavah z uhajanjem urina posvetujete s svojim zdravnikom, ki vam bo svetoval najbolj primeren način zdravljenja.

V prejšnji objavi na blogu lahko izvedete vse informacije o konizaciji.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Lucovital® Obesimed® Bloc (30 kapsul)
€32,10
€32,10
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
Lucovital® - Pisalo za glivice na nohtih 4 mL
€28,10
€28,10
18

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov