Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Kako odpraviti neprijetni vaginalni vonj?

Kako odpraviti neprijetni vaginalni vonj?-Najzdravnik

Veliko žensk se vsaj enkrat v življenju sreča z neprijetnim vaginalnim vonjem.

Se pogosto soočate z neprijetnim vaginalnim vonjem? Če je tako, ne skrbite. Niste sami. Za vaginalni vonj obstaja veliko različnih vzrokov, na srečo pa obstaja tudi veliko načinov, kako se ga znebiti. V tem prispevku bomo razpravljali o najboljših načinih za odpravo neprijetnega vaginalnega vonja ter o načinu razlikovanja med običajnim vonjem in neprijetnim vaginalnim vonjem.

Ali je normalno imeti vaginalni vonj?

Ženske imajo naravni vaginalni vonj. Ta se lahko okrepi glede na vašo prehrano, spolno aktivnost in čas v mesecu. Če se vam pojavi neprijeten vaginalni vonj, je to najverjetneje posledica okužbe ali drugega osnovnega vzroka, ki ga je treba čim prej zdraviti. Pred kratkim smo pripravili obsežni članek o vzrokih in zdravljenju vaginalnih vnetij.

vaginalna vnetja in neprijetni vonj vagine
Slika 1: Neprijetni vaginalni vonj je pogosto posledica vaginalne okužbe

Kako boste torej vedeli, ali gre za običajen izcedek iz nožnice?

Normalni vonj nožnice lahko opišemo kot mošusni, kovinski ali mesni vonj. Vendar se lahko ta spreminja glede na vaš ciklus, spremembe ravni hormonov, nosečnost. Tudi menopavza lahko vpliva na vonj vaše nožnice.

Najboljši načini, kako se znebiti vaginalnega vonja

V nadaljevanju bomo predstavili najboljše načine, kako se znebiti neprijetnega vaginalnega vonja.

Ustrezna higiena nožnice

Ni presenetljivo, da je ustrezna higiena odličen način za preprečevanje neželenih vonjav. Enkrat ali dvakrat na dan bi morali svojo nožnico očistiti s toplo vodo in milom. Vendar je pomembno, da ne pretiravate, saj lahko to povzroči draženje, kar lahko privede do še hujšega neprijetnega vonja.

Uživajte uravnoteženo prehrano

Če jeste veliko sladke hrane, je to lahko razlog za neprijeten vonj vaše nožnice. Uravnotežena prehrana je ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za svoje zdravje, kar velja tudi za nožnico! Če se prehranjujete z veliko vlakninami in beljakovinami, hkrati pa uživate veliko zelenjave, lahko na preprost način zmanjšate morebitne neprijetne vonjave.

Nosite spodje perilo, ki »diha«

Eden od najlažjih načinov, kako se znebiti vaginalnega vonja, je nošenje zračnega spodnjega perila iz materialov, kot je bombaž. Tako lahko vaša nožnica diha, namesto da bi bila ves dan ujeta in prepotena v tesnih hlačah. Vendar pa poskusite tudi zagotoviti, da spodnje perilo, ki ga izberete, ni pretesno, saj se lahko tudi zaradi tega kopičijo bakterije in ustvarjajo neprijeten vonj.

Izogibajte se močnim milom in drugim dražljivim snovem

Ko se soočate z neprijetnim vonjem nožnice je zadnja stvar, ki so jo želite, uporaba dražečih intimnih mil, ki dražijo sluznico nožnice. Za nego občutljive nožnice priporočamo uporabo gela DERMOXEN LENTIVO, ki deluje pomirjujoče, hkrati pa ščiti zunanji intimni predel pred draženjem in srbenjem.

higiena spolovila pri ženskah - preventiva pred vaginalnimi vnetji
Slika 2: Ustrezna vaginalna nega ščiti pred vaginalnimi vnetji

Ne zadržujte se v mokrih kopalkah ali oblačilih

Če se zadržujete v vlažnih oblačilih, ustvarjate gojišče za bakterije, kar povzroča neprijeten vonj tam spodaj! Ko končate s plavanjem ali telovadbo, si zagotovite prho in si nadenite suha oblačila, da zaščitite svojo nožnico.

Uživajte probiotike

Drug način, kako se znebiti vaginalnega vonja, je jemanje probiotikov. To lahko pomaga uravnati bakterijsko floro v nožnici in zmanjšati neprijetne vonjave. Lahko jemljete probiotični dodatek ali jeste jogurt, ki vsebuje žive kulture bakterij, ki pomagajo izboljšati zdravje črevesja na splošno.

Pijte več vode

Pitje večje količine vode je eden najboljših načinov za odpravljanje vaginalnega vonja, saj pomaga ohranjati hidracijo telesa in odplakne toksine, ki lahko povzročijo neprijeten vonj. S pitjem vsaj osmih kozarcev na dan boste opazili tudi manj glavobolov, boljšo prebavo in čistejšo kožo - vse to vodi k odličnemu počutju od glave do pet!

Preizkusite naravne medicinske pripomočke za nego občutljive nožnice Bioapigyn

Vaginalete Bioapigyn® se uporabljajo za blaženje simptomov vaginalnih motenj, ki so pogosto posledica zvišanih vrednosti pH nožnice. Aktivne učinkovine v vaginaletah Bioapigyn preprečujejo rast patogenih bakterij v nožnici in odpravijo neprijetne vonjave. Vaginalete ne vsebujejo umetnih snovi in temeljijo izključno na sestavinah rastlinskega in čebeljega izvora.


Slika 3: Vaginalete Bioapigyn® lajšanje vaginalnih težav

Za ženske, ki se srečujejo z uhajanjem urina in občutljivo nožnico, svetujemo uporabo vaginalnega mazila Bioapigyn®, ki blaži težave z uhajanjem urina in ostale vulvo-vaginalne težave. Aktivne učinkovine v mazilu Bioapigyn spodbujajo krčenje gladkih mišic medeničnega dna, kar omogoči boljši nadzor nad zadrževanjem urina.


Slika 4: Vaginalno mazilo Bioapigyn® za težave z urinsko inkontinenco

V prejšnji objavi na blogu lahko izveste več o škodljivih vplivih UV sevanja in njegovem vplivu na staranje kože.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Lucovital® Obesimed® Bloc (30 kapsul)
€32,10
€32,10
Lucovital® - Pisalo za glivice na nohtih 4 mL
€29,90
€29,90
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
18

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov