Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Kaj je celulit in kako se ga znebiti?

Kaj je celulit in kako se ga znebiti?

Celulit je videz kašaste in nagrbančene kože, ki se pretežno razvije s starostjo na zadnjici, stegnih, trebuhu in zgornjem delu rok.

Gre za neenakomerno strukturo maščobnega tkiva, vode in odpadnih snovi pod kožo. Nekateri dejavniki, ki dodatno prispevajo k temu stanju kože, so pomanjkanje vadbe, hormonske spremembe in način prehrane.

Videz pomarančaste kože, kakor tudi pravimo celulitu, nastaja počasi in postopoma in je pogostejši pri ženskah kot pri moških. Kar 80 % žensk ima določeno mero celulita na telesu, še posebej v zrelih letih, ko koža izgubi svojo elastičnost. A vendar se lahko celulit razvije kadarkoli od najstniških let.

Kot stanje kože celulit ni škodljiv ali resno nevaren za zdravje, zato se mnogi odločijo, da ga bodo preprosto ignorirali in se z njim sprijaznili. A kakorkoli pogledamo, videz pomarančne kože je vse prej kot privlačen, zato je dobro vedeti, na kakšen način ga lahko preprečimo oz. se ga znebimo.

Kaj je celulit in kako se ga znebiti?

Slika 1: Celulit na stegnu

Vzroki za celulit

Vzrokov za celulit je veliko - od procesov staranja do dedne nagnjenosti. Poglejmo si, kateri so najpogostejši dejavniki, ki povzročijo videz pomarančne kože:

✔️NEPRAVILNA PREHRANA in prehranjevalne navade.

✔️DEHIDRACIJA oz. premalo pitja tekočine.

✔️POMANJKANJE CIRKULACIJE, ki je pogosto posledica pretesnih oblačil, ki ovirajo normalen krvni pretok in tako povzročijo iztekanje in kopičenje tekočin v podkožno tkivo.

✔️ZASTAJANJE TEKOČIN E v telesu, ki povzroča tudi napihnjenost

✔️SLABA KOLAGENSKA STRUKTURA kože, do katere pride zaradi staranja in pomanjkanja silicija.

✔️PREKOMERNA TELESNA TEŽA oz. povečana telesna maščoba.

✔️HORMONSKE SPREMEMBE, ki lahko spremenijo lastnosti vezivnega tkiva.

✔️POMANJKANJE TELESNE AKTIVNOSTI in preveč sedenja, kar povzroči oslabljeno cirkulacijo.

Obstajajo tudi drugi dejavniki za kopičenje celulita, kot je stres, avtoimune bolezni, diabetes, alergije, kajenje, izpostavljenost soncu in drugi sprožilci povečane toksičnosti v telesu. Študija iz julija 2000, objavljena v Journal of European Academy of Dermatology je pokazala, da je lahko vzrok za celulit večja koncentracija kateholaminov zaradi visokega stresa in zvišanja ravni kortizola.

Kaj je celulit in kako se ga znebiti?

Slika 2: Primerjava zdrave kože (levo) in kože s celulitom (desno)

5 nasvetov za odpravo celulita

1. POSKRBITE ZA ZDRAVO PREHRANO

LANENA SEMENA so odlično živilo za zdravje kože in izgubo maščobe, saj uravnavajo raven estrogena in povečujejo proizvodnjo kolagena. Tudi druga živila, ki so bogata z vlakninami so zelo dobrodošla, saj podpirajo presnovo in delovanje hormonov.

HIDRIRAJOČA HRANA je zelo pomembna, saj hidrira naš organizem in poskrbi za napeto kožo. V to kategorijo spada predvsem sadje in zelenjava, kot so melone, lubenica, kumare, jagode, citrusi ipd. Tudi voda je zelo ključnega pomena, saj ohranja hidracijo kože in pomaga odvajati toksine iz telesa.

VISOKOKAKOVOSTNA BELJAKOVINSKA HRANA in hrana, ki je hkrati bogata tudi s kalijem, kot je zelena listnata zelenjava, avokado, banane in kokosova voda, pomaga pri odvajanju odvečnih tekočin in toksinov iz celic lahko pomaga zmanjšati celulit.

ZDRAVE MAŠČOBE v kokosovem ali ribjem olju so prav tako dobrodošle, saj spodbujajo zdravje tkiv.

2. REDNO TELOVADITE

Ni potrebno posebno poudarjati, da redna telesna aktivnost pomaga pri odpravljanju celulita, saj izboljša presnovo, cirkulacijo in uravnava telesno težo. Poiščite program ali vadbo, ki vam ustreza in TELOVADITE VSAJ ŠTIRIKRAT TEDENSKO.

3. POVEČAJTE NASTAJANJE KOLAGENA

Vezivno tkivo, vključno s sloji kože, je sestavljeno iz kolagena. Kolagen je najbolj pomembna beljakovina v človeškem telesu za elastičnost kože, mladostno strukturo in moč. Ko je koža močna in elastična, se videz pomarančne kože zmanjša.

Da bi povečali nastajanje kolagena v telesu, uživajmo ŽIVILA BOGATA S SILICIJEM, ki spodbudi naravno nastajanje kolagena v telesu in tako okrepi kožno tkivo in vidno zmanjša celulit.

4. POMAGAJTE SI S PREHRANSKIMI DOPOLNILI

Obstajajo številna prehranska dopolnila, s katerimi si lahko pomagate pri odpravljanju celulita. V študijah so največkrat omenjena silicij, zelena kava, afriški mango in prebavni encim bromelain. Naredite vsaj trimesečno kuro s SILICIJEM IN ZELENO KAVO.

 

V prejšnji objavi na blogu lahko izveste več o duševnem zdravju žensk.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Lucovital® Obesimed® Bloc (30 kapsul)
€32,10
€32,10
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
Lucovital® - Pisalo za glivice na nohtih 4 mL
€28,10
€28,10
18

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov