Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Zeolit - Aktivna učinkovina za hujšanje in razstrupljanje telesa

Zeolit - Aktivna učinkovina za hujšanje in razstrupljanje telesa-Najzdravnik

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ima v Sloveniji vsaj polovica odrasle populacije prekomerno telesno težo, od tega jih ima skoraj četrtina (23 %) že prisotno klinično debelost. 

V zadnjih letih je zeolit pridobil veliko pozornosti zaradi svoje sposobnosti zmanjšanja telesne teže. Številni ljudje so se obrnili k temu naravnemu mineralu kot alternativi k drugim načinom hujšanja. Gre za naravni mineral, ki se sicer že vrsto let uporablja za razstrupljanje telesa in izboljšanje zdravja. Ta mineral je sestavljen iz finih kristalov, ki so sposobni vezati škodljive snovi, kot so težke kovine, pesticidi in druge strupene snovi, ter jih odstraniti iz telesa.

Kaj je zeolit in kako deluje na razstrupljanje telesa?

Zeolit je naravni mineral, ki se v medicinskih in prehranskih krogih uporablja za razstrupljanje organizma. Ta mineral ima sposobnost vezave težkih kovin, kar je eden izmed razlogov, zakaj se uporablja za detoksikacijo oz. razstrupljanje telesa. »Ena od kliničnih študij na 33 prostovoljcih je pokazala, da tekoči zeolit pospeši izločanje aluminija, arzena, svinca, živega srebra in drugih težkih kovin. Udeleženci, ki so prejemali zeolit, so imeli v vzorcih urina znatno višje vrednosti teh kovin, kar potrjuje sposobnost zeolita za vezavo težkih kovin in razstrupljanje telesa,« poudarja Matej Žnidarič, dr. med.

Zeolit – Revolucionarna učinkovina za hujšanje in razstrupljanje

Študije na miših so pokazale, da zeolit lahko odstrani svinec iz telesa in hkrati ščiti možgane pred oksidativnimi poškodbami, ki jih lahko povzroči ta kovina. Prav tako so študije na podganah pokazale, da lahko klinoptilolit, ki je vrsta zeolita, spodbudi razstrupljanje aluminija in prepreči, da bi ta kovina dosegla kri. Pri prašičih, ki so bili izpostavljeni prekomerni količini kadmija, pa je zeolit preprečil anemijo ter zaščitil jetra, kljub temu, da ni vplival na koncentracijo kadmija v ledvicah. Raziskave na celični ravni so prav tako potrdile sposobnost zeolita za vezavo in odstranjevanje težkih kovin, kot so svinec, arzen in živo srebro. Te študije kažejo na obetavne učinke zeolita za razstrupljanje organizma in zaščito pred negativnimi učinki težkih kovin.

Kako lahko zeolit pripomore pri znižanju telesne teže?

Zeolit deluje tako, da veže in odstrani strupene snovi iz telesa, kar lahko pripomore k izboljšanju presnove in zmanjšanju vnetja. Ti procesi lahko pripomorejo k izboljšanju prebave in posledično zmanjšanju telesne teže. Poleg tega lahko zeolit zmanjša apetit in prepreči prenajedanje, kar prispeva k izgubi telesne teže. »Zeolit tako deluje tudi kot absorbent, kar pomeni, da lahko veže škodljive snovi v svojo strukturo. To vključuje težke kovine, toksine, bakterije, viruse in druge strupene snovi, ki lahko v telesu povzročijo škodo. Ko se te snovi vežejo na zeolit, se ne morejo več absorbirati v telo, saj jih telo izloči z blatom ali urinom,« pojasnjuje dr. Žnidarič.

Kako lahko zeolit pripomore pri znižanju telesne teže?

Poleg tega lahko zeolit celo pripomore k zmanjšanju vnetja, ki lahko vpliva na presnovo in metabolizem. Vnetje je tesno povezano s prekomerno telesno težo, saj lahko vodi do odpornosti na inzulin in drugih hormonov, ki nadzorujejo presnovo. Zmanjšanje vnetja lahko posledično pripomore k izboljšanju presnove in pospeševanju izgube telesne teže.

Kako zeolit vpliva na zdravje našega črevesja?

Zeolit ima pomembno vlogo pri zdravju črevesja. Ena izmed pogostih gastroenteroloških stanj, je sindrom prepustnega črevesja. Gre za stanje, pri katerem se toksini, mikrobi in vnetne molekule iz črevesja prebijejo v krvni obtok, kar lahko povzroči vnetja v telesu. Raziskave so pokazale, da lahko zeolit okrepi črevesno steno in prepreči puščanje. V študiji na 52 vzdržljivostnih športnikih je bilo ugotovljeno, da je 1,85 g dnevno zaužitega zeolita v obdobju 12 tednov izboljšalo stanje njihovega črevesja ter imelo blag protivnetni učinek. Poleg tega so celične študije pokazale, da klinoptilolit zavira rast dveh virusov - coxsackievirus in echovirus, ki lahko skozi črevesje vdirata v krvni obtok. S tem zeolit prispeva k izboljšanju zdravja črevesja in s tem tudi k boljšemu splošnemu zdravju organizma.

Poleg tega so raziskave pokazale, da zeolit lahko pomaga tudi pri drugih zdravstvenih težavah, povezanih s črevesjem. V eni študiji so raziskovalci ugotovili, da lahko zeolit zmanjša simptome sindroma razdražljivega črevesja, kot so bolečine v trebuhu, napihnjenost in driska. V drugi študiji so ugotovili, da je zeolit učinkovit pri zdravljenju vnetne črevesne bolezni, kot je Crohnova bolezen. »V tej študiji so ugotovili, da lahko zeolit zmanjša vnetje v črevesju, zmanjša izločanje krvavega iztrebljanja in izboljša splošno počutje bolnikov s Crohnovo boleznijo. Kljub tem spodbudnim rezultatom pa so potrebne dodatne raziskave, da bi potrdili učinkovitost zeolita pri teh zdravstvenih težavah in določili optimalni odmerek in trajanje terapije,« dodaja dr. Žnidarič.

Kako zeolit vpliva na zdravje našega črevesja?

Kako je mogoče uporabljati zeolit?

Zeolit je dostopen v obliki prahu ali kapsul. Za najboljše rezultate se priporoča, da ga zmešate z vodo ali sokom. Pomembno pa je, da pijete dovolj vode, saj se zeolit veže z vodo in povzroči dehidracijo.

Poleg notranje uporabe v obliki prehranskih dopolnil, je zeolit možno uporabljati tudi zunaj, kot sestavino v kozmetičnih izdelkih, kot so kreme za obraz in telo, šamponi in mila. »Zaradi svoje sposobnosti vezave toksinov iz okolja in kože, se lahko uporablja tudi za čiščenje kože, zmanjševanje aken in drugih težav s kožo. Poleg tega se zeolit lahko uporablja tudi za čiščenje vode in zraka, saj je učinkovit pri vezavi težkih kovin, pesticidov in drugih onesnaževalcev. Pri uporabi zeolita pa je pomembno izbrati kakovostno in preverjeno blagovno znamko ter se držati priporočenega odmerka in navodil za uporabo,« še pove dr. Žnidarič.

Ali je zeolit varen za uživanje?

Uživanje zeolita v zmernih količinah, ob upoštevanju navodil za uporabo, je varno za večino ljudi. Zeolit se hitro izloči iz telesa, zato se ne kopiči v telesu. Poleg tega je FDA uvrstila zeolit na seznam splošno priznanih varnih snovi, kar pomeni, da ni povezan s pomembnimi tveganji za zdravje. Program razstrupljanja z zeolitom je zasnovan tako, da traja le 50 dni in se lahko varno uporablja dvakrat na leto, kar pomaga izboljšati vaše splošno zdravje in dobro počutje.

Poleg tega so nekatere študije pokazale, da ima uživanje zeolita tudi številne druge koristi za naše zdravje. Zeolit lahko pomaga pri odpravljanju prebavnih težav, kot so napihnjenost, zaprtje in driska. Prav tako lahko pomaga pri zmanjšanju vnetja, ki je povezano z različnimi boleznimi, vključno s kroničnimi boleznimi, kot so artritis, astma in diabetes. »Zeolit se lahko uporablja tudi kot dodatek k prehrani za izboljšanje ravni energije in zmanjšanje utrujenosti. Kljub temu je priporočljivo, da se pred uporabo zeolita posvetujete s svojim zdravnikom, še posebej, če imate kakršne koli zdravstvene težave ali jemljete zdravila na recept,« še zaključi dr. Žnidarič.

Preverjen način za razstrupljanje telesa in zmanjševanje telesne teže z medicinskim praškom Detox

12-dnevni tretma s klinično testiranim medicinskim praškom Detox za razstrupljanje telesa s pomočjo zeolitnih mineralov pomaga zmanjšati stopnjo obremenjenosti telesa s težkimi kovinami. Nekatere težke kovine so sicer potrebne za normalno delovanje telesa, kot so baker, cink, železo in mangan, medtem ko so druge, kot so svinec, kadmij in živo srebro, lahko strupene že v majhnih količinah. Te snovi lahko vstopijo v naše telo s pitjem vode, hrano ali onesnaženim zrakom, in če se ne morejo razstrupiti in izločiti, se lahko shranijo v naših vitalnih organih. S klinično testiranim medicinskim praškom za razstrupljanje lahko učinkovito razbremenite in razstrupite vaše vitalne organe, vključno z jetri, ledvicami, trebušno slinavko in kožo, ter izboljšate krvno sliko in telesno zmogljivost.

Kako delujejo aktivne učinkovine v medicinskem prašku Detox?

Medicinski prašek Detox vsebuje dragocene sestavine, ki pripomorejo k boljšemu delovanju telesa, vključno z antioksidanti, vitamini in minerali. Med temi sestavinami so minerali mikroniziranega zeolita klinoptilolita, ki so tudi glavna sestavina tega praška. Poleg tega vsebuje medicinski prašek Detox tudi vitamine in minerale, ki pomagajo zaščititi celice pred oksidativnim stresom ter ohranjati normalno delovanje imunskega sistema.

Izdelek vsebuje še vitamina C in E, ki sta antioksidanta in varujeta celice pred oksidativnim stresom, medtem ko cink, selen in vitamin C podpirajo imunski sistem. S temi sestavinami in minerali zeolita medicinski prašek Detox prispeva k boljšemu delovanju telesa ter odpravljanju škodljivih snovi.

Kako uporabljati medicinski prašek Detox?

Navodila za uporabo izdelka so naslednja: za peroralno uživanje zmešajte 1-2 merilni žlici (1,25 - 2,50 g) praška Detox v kozarec mlačne vode (0,2 L) in ga popijte 30 minut pred zaužitjem glavnega obroka, kar lahko ponovite do trikrat na dan. Za preventivne in vzdrževalne namene priporočamo 1 merilno žličko trikrat na dan. Izdelek shranjujte na suhem, neosvetljenem mestu pri temperaturi do 25°C in ga hranite izven dosega otrok.

Za lokalno nanašanje izdelka na obolelo ali poškodovano kožo uporabite prašek neposredno na rano pri opeklinah, odprtih urezninah, odrgninah, dekubitusih, kožnih boleznih in nečistočah kože. Po potrebi ga prekrijte z gazo. Izdelek uporabljajte, dokler se rana ne zaceli. Prašek lahko uporabljate tudi pri aftah, vnetjih žrela in drugih sorodnih boleznih ustne votline. Za čiščenje zob ga dodajte v zobno pasto in ga lahko uporabljate tudi kot preventivno obliko terapije pri parodontalni bolezni dlesni. Prašek ima lahko tudi dodatne razstrupljevalne in hranilne učinke, če ga dodate v mazila za telo in maske za obraz.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Lucovital® Obesimed® Bloc (30 kapsul)
€32,10
€32,10
Lucovital® - Pisalo za glivice na nohtih 4 mL
€29,90
€29,90
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
18

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov