Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Zdravljenje simptomov urinske inkontinence z vaginalnim mazilom Bioapigyn®

Zdravljenje simptomov urinske inkontinence z vaginalnim mazilom Bioapigyn®

Urinska inkontinenca prizadene od 10 do 39 odstotkov vseh žensk v Sloveniji.

Simptomi urinske inkontinence

Za odtok urina se odrasel človek praviloma zavestno odloči in gre tako za zaveden in nadzorovan proces. Ko pa več ne moremo sami zavestno zadrževati urin, govorimo o urinski inkontinenci. Pojavi se lahko v vseh starostnih obdobjih, pri obeh spolih. Predstavlja eno izmed najpogostejših obolenj ženske populacije. Je nadloga, ki ženskam predstavlja zdravstvene, higienske in socialne težave ter pomembno zniža kvaliteto življenja.

Urinska inkontinenca je težava, ki prizadene mnoge, a se o njej včasih težko spregovori. Predvsem zato, ker daje občutek nemoči, manjvrednosti, obupa in negotovosti. A te predsodke je potrebno razbliniti in se zavedati, da tudi z inkontinenco lahko živimo polno, aktivno, zadovoljno in dostojanstveno življenje.

Urinska inkontinenca je nadloga, ki pogosto prizadene ženske in lahko znatno zmanjša kvaliteto življenja.
Slika 1: Urinska inkontinenca je nadloga, ki pogosto prizadene ženske in lahko znatno zmanjša kvaliteto življenja.

Zdravljenje urinske inkontinence

Izbira in uspeh zdravljenja urinske inkontinence sta odvisna od številnih dejavnikov kot so vrsta in stopnja inkontinence, starost bolnika in njegovih spremljajočih bolezni. Zdravljenje poteka stopenjsko in je sprva vedno konzervativno, v primeru neuspeha pa še kirurško. Hkrati lahko tudi sami s spremembo življenjskega sloga zmanjšate uhajanje urina. 

Naravna metoda za zdravljenje uhajanja urina

Vaginalno mazilo proti uhajanju urina BIOAPIGYN® 50mL  je namenjeno lajšanju najpogostejših simptomov stresne, urgentne in mešane urinske inkontinence pri ženskah, starejših od 18 let. Uporaba mazila je še posebej primerna za ženske v menopavzi, pri katerih se pojavlja nehoteno uhajanje urina med naporom, kašljanjem in kihanjem ter med spanjem (nokturija).

Vaginalno mazilo BIOAPIGYN® se uporablja tudi za lajšanje simptomov vulvo-vaginalnih motenj, ki nastanejo zaradi zvišanih vrednosti pH nožnice. Zvišane vrednosti pH nožnice se pogosto kažejo kot izcedek iz nožnice, suhost nožnice, bolečine med spolnim odnosom, srbenje ter edem v predelu nožnice in vulve.


Slika 2: Vaginalno mazilo BIOAPIGYN® je učinkovita rešitev za odpravljanje težav z urinsko inkontinenco pri ženskah.

Katere aktivne sestavine vsebuje mazilo BIOAPIGYN®?

Vaginalno mazilo BIOAPIGYN® vsebuje 15 različnih oljnih izvlečkov rastlin, ki pomagajo pri lajšanju simptomov urinske inkontinence pri ženskah. Celoten seznam je dostopen na naslednji povezavi. Nekatere izmed sestavin, ki igrajo ključno vlogo v delovanju vaginalnega mazila so:

✔ Oljni izvleček kamilice(Matricaria chamomilla) ima šibek diuretični učinek in vsebuje rastlinske spojine s protivnetnimi in antibakterijskimi lastnostmi. Te lastnosti kamilice naj bi pomagale zmanjšati pogostnost vaginalnih vnetij, zavirati rast bakterij in očistiti sečila škodljivih bakterij.

✔ Oljni izvleček timijana (Thymus vulgaris) ima zaradi vsebnosti timola antiseptični in antibakterijski kot tudi krepilni in stimulativni učinek na telo. Timol ali timijanski kafrovec odstranjuje viruse in bakterije, njegovo cvetno steblo pa deluje diuretično, kar pomeni, da pripomore pri uriniranju in s tem čiščenju urogenitalnih poti, blagodejno vpliva tudi na srce, saj pripomore k izboljšanju prekrvavitve telesa.

Timijan je zaradi svojega antiseptičnega delovanja pogosto uporabljen kot sredstvo, ki pripomore pri odstranjevanju bakterij in virusov iz urogenitalnih poti.
Slika 3: Timijan je zaradi svojega antiseptičnega delovanja pogosto uporabljen kot sredstvo, ki pripomore pri odstranjevanju bakterij in virusov iz urogenitalnih poti.

✔ Oljni izvleček ognjiča (Calendula officinalis) se uporablja kot lokalno protivnetno sredstvo za izpiranje z blagim protimikrobnim delovanjem v obliki infuzije ali razredčene tinkture. Ognjič bi naj blagodejno pripomogel k zmanjšanju pojavnosti okužb sečnice - uretritisov, ki so povezani z vulvo-vaginitisi, prav tako bi naj preprečeval širjenja mikrobov iz rektuma v uretro.

Kako uporabljati vaginalno mazilo BIOAPIGYN®?

K vsakemu naročilu je priložen majhen aplikator, ki ga skupaj z majhno količino mazila (približno 2-3 ml) nežno vstavite v nožnico. Za dodatno preprečevanje neprijetnih vonjav in vnetij zunanjega dela spolovila, se priporoča nanos tanke plasti mazila tudi na površino nožnice. Svetujemo vam, da mazilo uporabljate vsak večer preden se odpravite k spanju in to vsaj mesec dni. Po 30-dnevni uporabi mazila se svetuje še vzdrževalno terapijo naslednjih osem tednov, pri čemer mazilo takrat nanašajte do trikrat na teden. Po vsaki uporabi aplikator temeljito umite z mlačno vodo.

Avtor članka je Dominik Škrinjar, študent Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Lucovital® Obesimed® Bloc (30 kapsul)
€32,10
€32,10
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
Lucovital® - Pisalo za glivice na nohtih 4 mL
€28,10
€28,10
18

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov