Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Kako pospešiti celjenje brazgotin na koži?

Kako pospešiti celjenje brazgotin na koži?-Najzdravnik

Brazgotine na koži lahko predstavljajo estetski izziv in pogosto vplivajo na samozavest posameznika.

Ne glede na to, ali so posledica poškodb, operativnih posegov, aken ali drugih vzrokov, brazgotine nastanejo kot del naravnega procesa celjenja kože. Sestavljene so iz vezivnega tkiva, imajo drugačno teksturo in barvo od okoliške kože ter so lahko izredno moteče. Na slovenskem tržišču obstaja več izdelkov, ki omogočajo izboljšanje videza brazgotin. Med njimi izstopa Lucovital® Scar Gel, klinično testiran medicinski pripomoček, ki je zasnovan za zmanjšanje vidnosti in izboljšanje teksture brazgotin.

Brazgotine in njihov nastanek

Brazgotine so rezultat procesa celjenja po poškodbi kože. Ko pride do poškodbe kože, kot so rane ali operativni posegi, se aktivira proces celjenja. V tem procesu se tvori novo vezivno tkivo, imenovano kolagen, ki nadomesti poškodovane plasti kože. Ta proces se lahko včasih izvede nepravilno, kar vodi v nastanek brazgotin. Nastale brazgotine so običajno bolj zadebeljene, manj elastične in imajo drugačno barvo od okoliškega tkiva.

Kako pospešiti celjenje brazgotin na koži?

Lucovital® Scar Gel za zmanjšanje brazgotin

Lucovital® Scar Gel je klinično testiran medicinski pripomoček v obliki gela, ki je namenjen zmanjševanju vidnosti brazgotin ter izboljšanju njihove teksture. Gre za prozoren silikonski gel, ki vsebuje polisoliksane. Te sestavine omogočajo, da se brazgotine omehčajo, zmanjšajo svojo debelino, povečajo elastičnost in postanejo manj opazne. Ta patentirana formula je učinkovita tako pri novih kot pri obstoječih brazgotinah, ne glede na vzrok njihovega nastanka.

Poleg zmanjševanja vidnosti brazgotin, Lucovital® Scar Gel tudi preprečuje nastanek prekomernega vezivnega tkiva (kolagena), ki lahko povzroči hipertrofične ali keloidne brazgotine. Gel zmanjšuje rdečico, odebelitev in srbenje brazgotin ter hkrati zagotavlja olajšanje bolečine na tem območju.

Navodila za uporabo Lucovital® Scar Gel

Uporaba Lucovital® Scar Gel je enostavna. Pred nanosom gela očistite področje, ki ga želite zdraviti, in ga posušite. Nato nanesite tanek sloj gela na brazgotino in okoliško kožo ter ga nežno vtrite s krožnimi gibi. Pustite, da se gel posuši približno 4 do 5 minut, nato pa morebiten presežek odstranite s krpo ali papirnatim robčkom. Lucovital® Scar Gel je primeren za uporabo tako pri novih kot pri že obstoječih brazgotinah.

Optimalni rezultati in trajanje zdravljenja

Bolj zgodaj ko začnete uporabljati Lucovital® Scar Gel, boljše rezultate boste dosegli. Gel je še posebej učinkovit pri svežih brazgotinah, saj lahko v tem primeru preprečuje prekomerno tvorbo vezivnega tkiva in omogoča hitrejše zbledenje brazgotine. Za optimalne rezultate pri novih brazgotinah priporočamo uporabo vsaj 2 meseca, pri že obstoječih brazgotinah pa vsaj 3-6 mesecev. Trajanje zdravljenja je odvisno od posamezne brazgotine.

Lucovital® Scar Gel je sicer enostaven za uporabo, ni lepljiv in se hitro posuši. Primeren je tako za odrasle kot tudi otroke. Pomaga zmanjšati vidnost brazgotin, izboljšati njihovo teksturo in olajšati morebitno nelagodje. S svojo inovativno formulo predstavlja učinkovito rešitev za tiste, ki želijo pospešiti celjenje brazgotin na koži.

Lucovital® - Gel za zdravljenje brazgotin 19 g

Preizkusite delovanje Lucovital® Scar Gel

Brazgotine na koži lahko predstavljajo estetski izziv, vendar pa obstaja rešitev za izboljšanje njihovega videza. Lucovital® Scar Gel, inovativen medicinski pripomoček, je dokazano učinkovita izbira za zmanjšanje vidnosti brazgotin. S svojo patentirano formulo omogoča mehkejše in manj opazne brazgotine, ne glede na to, ali so nove ali že obstoječe. Z redno uporabo gela lahko dosežete boljši videz brazgotin, izboljšate njihovo teksturo ter povečate samozavest.

Pogosta vprašanja o Lucovital® Scar Gelu

1. Kako deluje Lucovital® Scar Gel?

Lucovital® Scar Gel deluje z zmanjševanjem debeline, vidnosti in teksture brazgotin. Njegova formula omogoča, da se brazgotine zmehčajo, postanejo bolj elastične in manj vidne.

2. Ali je izdelek primeren za vse vrste brazgotin?

Da, Lucovital® Scar Gel je primeren za zdravljenje različnih vrst brazgotin, vključno s hipertrofičnimi in keloidnimi brazgotinami ter tistimi, ki so posledica operacij, aken, opeklin in drugih poškodb kože.

3. Kako se uporablja Lucovital® Scar Gel?

Gel nanesite na čisto in suho kožo ter ga nežno vtrite v brazgotino s krožnimi gibi. Pustite, da se gel posuši približno 4 do 5 minut. Odvečno vsebino odstranite s papirnato brisačo.

4. Ali je gel primeren za otroke?

Da, Lucovital® Scar Gel je primeren tako za odrasle kot tudi otroke.

5. Kako dolgo traja, da vidim rezultate?

Optimalne rezultate lahko pričakujete po vsaj 2 mesecih uporabe, v primeru novih brazgotin in vsaj 3-6 mesecih pri že obstoječih brazgotinah.

6. Ali je gel učinkovit tudi pri starejših brazgotinah?

Da, gel je učinkovit tudi pri starejših brazgotinah, vendar pa bo morda potrebno več časa za vidne izboljšave.

7. Ali lahko uporabljam Lucovital® Scar Gel takoj po zaprtju rane?

Da, gel je primeren za uporabo takoj po zaprtju rane, kar lahko pripomore k hitrejšemu zmanjšanju vidnosti brazgotine.

8. Kako pogosto naj uporabljam gel?

Gel nanesite dvakrat na dan, pri čemer ga vtrite v brazgotino in okoliško kožo.

9. Ali je gel klinično testiran?

Da, Lucovital® Scar Gel je klinično testiran, kar potrjuje njegovo varnost in učinkovitost.

10. Kdaj prekiniti z uporabo Lucovital® Scar Gel?

Če ste dosegli želene rezultate, lahko prenehate z njegovo uporabo. Lucovital® Scar Gel ne uporabljajte neprekinjeno več kot 30 dni. Če brazgotina potrebuje daljše obdobje za izboljšanje, nadaljujte zdravljenje po dvodnevnem premoru.

Avtor prispevka je asist. Matej Žnidarič, dr. med.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
15

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov