Preskoči na vsebino

BREZPLAČNA DOSTAVA V SLOVENIJI PRI NAKUPU NAD 50 €.

Kako odpraviti smrčanje in spalno apnejo z AirMax®?

Kako odpraviti smrčanje in spalno apnejo z AirMax®?

Spalna apneja je resna bolezen, ki najpogosteje prizadene moške v srednji starosti.

Kateri so simptomi spalne apneje?

Smrčanje je hripav ali grob zvok, ki nastane, ko zrak teče mimo sproščenih tkiv v grlu, zaradi česar tkiva med dihanjem vibrirajo. Skoraj vsakdo občasno smrči, pri nekaterih ljudeh pa je to lahko kronična težava, ki včasih lahko kaže tudi na resno zdravstveno stanje. Smrčanje pa je nemalokrat lahko moteče tudi za vašega partnerja. Spremembe življenjskega sloga, kot so hujšanje, izogibanje alkoholu pred spanjem ali spanje na boku, lahko pomagajo ustaviti smrčanje. Poleg tega pa so danes na voljo tudi raznovrstni medicinski pripomočki in v resnejših primerih tudi kirurške operacije, ki lahko zmanjšajo moteče smrčanje.

Smrčanje je pogosto povezano z motnjo spanja, imenovano obstruktivna apneja med spanjem (OSA). Vsi, ki smrčijo, sicer nimajo tudi OSA, vendar lahko smrčanje spremlja katerikoli od naslednjih simptomov – prekinitve dihanja med spanjem, težave s koncentracijo, jutranji glavoboli, boleče grlo ob prebujanju, lovljenje sape ali dušenje med spanjem, visok krvni tlak, nočne bolečine v prsih ali če je jakost smrčanja tako močna, da moti spanec vašega partnerja. Pri otrocih so lahko prisotni še slabša pozornost, vedenjske težave ali slabši uspeh v šoli.

Smrčanje je lahko prvi resni znak spalne apneje, ki pomembno vpliva na kvaliteto vašega kot tudi partnerjevega spanca.
Slika 1: Smrčanje je lahko prvi resni znak spalne apneje, ki pomembno vpliva na kvaliteto vašega kot tudi partnerjevega spanca.

Zdravljenje spalne apneje in smrčanja

Za zdravljenje smrčanja vam je na voljo nekaj možnosti, predvsem pa se sprva zdravniška priporočila nanašajo na spremembe življenjskega sloga, med drugim: hujšanje, izogibanje alkoholu pred spanjem, zdravljenje zamašenega nosu, izogibanje pomanjkanju spanja in izogibanje spanju na hrbtu. Pri kroničnem in intenzivnem smrčanju, ki ga pogosto spremlja OSA, pa se pogosto predlagajo še dodatni terapevtski postopki, ki vključujejo ustne pripomočke, ki pomagajo spremeniti položaj čeljusti, jezika in mehkega neba, da ohranijo odprto dihalno pot. Lahko se odločite tudi za terapijo z neprestanim pozitivnim tlakom v dihalnih poteh (CPAP). Ta pristop vključuje nošenje maske na nosu ali ustih med spanjem. Najbolj invazivna možnost zdravljenja je kirurška operacija nosu ali radiofrekvenčna laserska ablacija z nizkointenzivnim radiofrekvenčnim signalom, ki skrči tkivo na mehkem nebu, jeziku ali nosu in tako preprečuje poslabšanje smrčanja oz. njegovo odpravljanje

Učinkovit in preprost način za odpravljanje smrčanja z AirMax®

Mnogokrat se zgodi, da nam težave z dihanjem skozi nos povzročijo, da se zbujamo utrujeni in z občutkom suhega grla zaradi nepravilnega dihanja skozi usta. Ljudje imajo pogosto težave s smrčanjem še dodatno zaradi zamašenega nosu. V več kot treh četrtinah primerov pa je zamašen nosni prehod nato tudi razlog, da ljudje začnejo intenzivneje smrčati.

V odgovor na omenjeno težavo so vrhunski klinični raziskovalci skupaj s specialisti otorinolaringologije (ORL) razvili medicinski pripomoček Airmax®, ki je klinično testirana metoda za lajšanje težav s smrčanjem in z dihanjem skozi nos. Z vstavitvijo medicinskega pripomočka Airmax v nos se razširi najožji del nosnega prehoda. Potisna sila poveča nosno površino za dotok zraka, kar zagotavlja boljši pretok zraka in lažje dihanje.


Slika 2: Nosni dilatator AirMax® je preprosta in učinkovita metoda za preprečevanje in lajšanje simptomov spalne apneje.

Komu je namenjen nosni dilatator AirMax® in kaj so njegove prednosti?

Nosni dilatator AirMax® je edinstven in inovativni medicinski pripomoček, ki je učinkovit za vse, ki se soočate s smrčanjem ali spalno apnejo iz različnih vzrokov. Predvsem se njegova uporaba svetuje pri posameznikih z zamašenim nosom zaradi smrčanja, astme ali nosečniškega smrčanja. Prav tako je koristen pri bolnikih z boleznimi dihal, ki ožijo dihalne poti (npr. astma in kronična obstruktivna pljučna bolezen – KOPB). Uporaben je tudi v primeru prehlada in senenega nahoda zaradi lažjega pretoka zraka skozi dihala in posledične umiritve simptomov bolezni. Rekreativno se ga poslužujejo tudi športniki pri naporni telesni dejavnosti in posamezniki med izvajanjem meditacije.

Nosni dilatator AirMax® odlikuje mnogo lastnosti, ki omogočajo njegovo preprosto in nemoteno uporabo tekom vašega spanca. Ta medicinski pripomoček namreč  učinkovito odpravi težave s smrčanjem in težave z oteženim dihanjem skozi nos zaradi ugodne anatomska namestitve na konici nosu, ki ne povzroča neprijetnega draženja ali dodatnih motenj pri pretoku zraka. Prav tako ga odlikuje dejstvo, da je narejen iz človeku varnih medicinskih materialov (SEBS) ter tako ne povzroča alergij na koži ali na nosni sluznici. Njegovo uspešnost v delovanju pa so potrdile celo številne neodvisne klinične študije, ki temeljijo na večletnih preizkušanjih pripomočka s strani preiskovancev – bolnikov.

Nosni dilatator AirMax®

Slika 3: Nosni dilatator AirMax® je izdelan iz varnega medicinskega materiala (SEBS) in tako ne povzroča dodatnega draženja dihalnih poti.

Kako uporabljati nosni dilatator AirMax®?

Nosni dilatator si pred spanjem prčvrstite na konico nosu tako da je hkrati v celoti vstavljen v notranjosti obeh nosnic. V kompletu prejmete dva nosna dilatatorja. Nosna dilatatorja sta namenjena večkratni uporabi, po potrebi ju lahko sperete z mlačno vodo in do suhega obrišete z robcem ali vatirano palčko. Za podrobnejši prikaz namestitve in uporabe nosnega dilatatorja AirMax® si lahko ogledate videoposnetek na naslednji povezavi.

Avtor članka je Dominik Škrinjar, študent Medicinske fakultete Univerze v Mariboru.

Napišite komentar

Upoštevajte, da morajo biti komentarji pred objavo odobreni.

morda bi vas zanimalo

Bioapifit® - Mazilo za hemoroide 50 mL
€32,10
€32,10
Bioapifit® - Krema za atopijski dermatitis 50 mL
€33,10
€33,10
Lucovital® Obesimed® Bloc (30 kapsul)
€32,10
€32,10
Solni inhalator SaltMed
Od €121,00
Od €121,00
Lucovital® - Pisalo za glivice na nohtih 4 mL
€28,10
€28,10
18

Hvala, ker ste se naročili

this is just a warning
Vpis
Košarica
0 izdelek/-ov